איך לעבור את ארוחת החג עם ילדים קטנים?
ליל הסדר מתקרב והוא יכול להיות לא כל כך מסודר עבור הקטנטנים שלנו.
ארוחת חג שוברת את השגרה וזה מצוין כדי להתאוורר, לשנות אווירה, לפגוש משפחה וחברים ולא פחות חשוב לשמור על המסורת.
איך אנחנו יכולים להקל עלינו ועל הקטנטנים שלנו?
*תהיו גמישים לשינויים והכינו את עצמכם מראש שיכול להיות שמה שיהיה זה לא מה שתכננתם.
*הלבישו את הילדים בבגדים נוחים- כן אפשר למצוא בגדים חגיגיים וגם נוחים, תחשבו על הילד לא רק על הרצון שלכם ליצור תמונה יפה של כולכם בבגדי חג. לבישת בגד לא נוח יכולה להפריע לילד ולגרום לו לבכי וקיטורים. לכם היה נוח ללבוש ערב שלם בגד שלא נוח לכם? אם בכל זאת אתם לא רוצים לוותר על הבגד החגיגי הביאו אתכם פיג'מה או בגדים להחלפה או תצטלמו את התמונה המשפחתית החגיגית בבית או איך שאתם מגיעים והחליפו לאחר מכן.
*אם אתם עם תינוק שרגיל לשעת השכבה מוקדמת נסו להגיע לפני האורחים ולהשכיב אותו בשקט בחדר צדדי. אם הוא ישן כל הארוחה נהדר אם הוא מתעורר ואתם לא מצליחים להחזיר אותו לישון? אם יש לכם סבלנות, נסו להרדים, אם לא זה בסדר להוציא אותו החוצה לכל החגיגה, הוא לא יישאר ער כל הלילה לבסוף הוא יירדם. קחו בחשבון שזה כן יכול לגרום להתעוררויות מרובות בהמשך הלילה, ליקיצה מוקדמת, אבל זה ערב אחד של שבירת שגרה ולפעמים זה שווה לעומת התסכול להיות סגור בחדר ולנסות להרדים שכולם בחוץ בארוחה.
* יכולה להיות התלהבות מהתינוק ורצון עז של האורחים להחזיק את התינוק. אם זה לא מתאים שכולם יחזיקו אותו תגידו! גם בשביל הביטחון של הילד, לפעמים עדיף להיות מוחזק על ידי הדמויות המוכרות לו בייחוד באירוע גדול עם מספר רב של אנשים.
*הגיעו קודם למקום הארוחה- ילדים צריכים זמן הסתגלות להיכנס ולראות הרבה אנשים יכול להיות קשה לילדים ולגרום להם להיסגר ולהיבהל. הגיעו מוקדם לפני כולם, תתנו להם להכיר את המקום, אם הם קטנים והחלטתם להרדים לפני האוכל השתמשו במנהגים הקבועים שאתם עושים בבית במקום החדש כדי שיהיו להם עוגנים מוכרים שישרו עליהם ביטחון.
*תתנו לילדים לאכול בזמן- אל תחכו לזמן הארוחה שווה שיהיו שבעים יש עוד הגדה לקרוא לפני האוכל. אתם יכולים גם להאכיל בבית לפני היציאה לדרך.
*אל תעמיסו בפעילויות לאורך היום- שמרו על יום עם פעילויות רגועות, אל תחפשו אטרקציות. שמרו על שגרה קבועה ורגועה ועל שנות היום. המטרה היא לא להעמיס על הילדים יותר מדי גירוים לפני הארוחה. תכננו גם יציאה בזמן כדי להימנע מפקקים ונסיעה ארוכה.
*שיתוף- אם הילדים בגיל שהם מבינים הכינו אותם מראש לאן נוסעים, מי יהיה שם וכו'. אם הארוחה מתקיימת אצלכם בבית -ההכנה לא פחות חשובה. שתפו אותם אם יגיעו ילדים שהם מכירים ובגילם, באיזה משחקים הם מוכנים לשתף, מה הם היו רוצים להראות לאורחים?, הכינו אותם שאמא ואבא יכולים להיות עסוקים בארגון ולאורך היום. בנוסף גם ההכנה המנטלית שלכם ההורים חשובה אל תשכחו את עצמכם!
*הביאו משחקים מוכרים מהבית, שיהיה לילדים תעסוקה ומשחקים שקטים שיכולים להעביר את הזמן במהלך הארוחה. קריאת ההגדה יכולה להיות ארוכה לילדים קטנים ולהביא אותם לאיבוד סבלנות וקשב.
*תקשיבו לעצמכם- המון פעמים בארוחות יקומו "היועצים" לתת עצה איך להתנהל עם התינוק בארוחה, או להעיר על ההתנהלות שלכם. אל תקשיבו לרעשי רקע, הילד הוא שלכם אתם יודעים מה נכון עבורו ועבורכם! גם אם זה לא מתאים לכלל האורחים.
לכם הקוראים שלי! אני מרשה לכם להגיד להם שאני היועצת שלכם, ואם יש להם תובנות הם מוזמנים לפנות אלי בפרטי😊.
*אל תצפו שהילדים יתנהגו לפי הכללים, ארוחת חג יכולה להיות מאתגרת עבורם ולגרום להתנהגות שונה מאיך שהם מתנהגים בבית.
מאחלת שארוחת החג תעבור בשלום ובכיף לכולם, שיהיה חג שמח!