fbpx

עיסוי תינוקות- מתי?

ידיים מעסות תינוק בבטן

עיסוי תינוקות- מתי?

כל אחד זקוק למגע ובייחוד תינוק שזה אחד מצרכיו הבסיסיים. עוד מהיותו ברחם לעובר קיים חוש מישוש משבוע 8 ויש לגופו מגע מתמיד של מים ושל הרחם המתהדק סביבו. הצירים שאנו מרגישות זה בעצם מאין עיסוי שהתינוק מקבל בתוך הרחם ששיא העיסוי מגיע כאשר התינוק עובר בתעלת הלידה. ברגע אחד התינוק צריך להתחיל להסתגל לעולם שבחוץ וללמוד את הכל מחדש, אך הוא עדיין צריך את העזרה כמו שהוא קיבל ברחם על מנת שתהייה לו הסתגלות קלה. העיסוי הוא כלי נהדר ששומר על הקשר בין עולמו של התינוק כעובר לחיים שמחוץ לרחם.

מלבד החיבור בין החיים ברחם לחיים שבחוץ לעיסוי יתרונות רבים כמו: הרגעה, מודעות לגוף, חיזוק המערכת החיסונית, המרצת מחזור הדם, שיפור איכות השינה וחיזוק הקשר בין המעסה לילד.

לא פלא שהעיסוי התחיל עוד בימים עברו כחלק ממסורת שעברה מהורה לילד במשך דורות.

אז מתי אנחנו יכולים להתחיל להעניק את העיסוי לילדנו? האמת היא שממש מגיל לידה ואנחנו יכולים להמשיך כל החיים כל עוד זה מתאים.

בקרב תינוקות חשוב להבין שלכל תינוק זמן ספציפי שמתאים לו, לכל תינוק יש סדר יום התואם לו ולכן שעה שתתאים למתן עיסוי לתינוק אחד לא תתאים לאחר. צריך למצוא את הזמן ביום בו התינוק רגוע ונינוח, לא רעב ולא עייף. ניתן לעקוב מספר ימים אחרי סדר היום ולנסות למצוא את הזמן הזה, אחרי שתמצאו אותו נסו להכניס בו את העיסוי מידי יום. זה בסדר גם למצוא זמנים שונים, העיקר הוא מתן המגע והזמן שלכם.

בנוסף, יש לחכות 20 דק אחרי האכלה מבקבוק (גם אם בבקבוק יש חלב אם שאוב), תינוקות יונקים אין הגבלה לעשות עיסוי ישר אחרי הנקה אבל אתם מכירים את תינוקכם הכי טוב אם אתם יודעים שהוא צריך קצת זמן אחרי הנקה תחכו.
וכמובן בזמן שמתאים ונוח לכם, העיסוי אמור להיות זמן איכות שלכם עם התינוק, זמן להיקשר ולהתקרב, רצוי שלא תהיו לחוצים ותעשו את העיסוי כשיש לכם מספיק זמן בשבילו.

עם זאת חשוב לדעת גם מתי אסור לעשות עיסוי.
*48 שעות אחרי חיסון.
☆כשהתינוק ישן, עייף או רעב-אנחנו רוצים שהעיסוי יהיה חוויה טובה עבור התינוק ולפני התחלתו נבקש את רשותו לכן לא נעסה תינוק ישן. העיסוי יכול לעייף את התינוק ולגרום לו להיות רעב גם אם ישן או אכל לפני, לכן לא נתחיל מראש את העיסוי כשהתינוק עייף או רעב, אנחנו רוצים ליצור אצלו חוויה טובה ונינוחה בעת העיסוי כשהוא פנוי לקבל אותו.
☆לא נעסה תינוק חולה אבל כמובן שמומלץ להמשיך לתת מגע תומך, רך וחם כמה שיותר בזמן חולי.

חשוב לשים לב לתינוק במהלך העיסוי, ליצור קשר עין וללמוד את תגובותיו לתנועות שאנו עושים. למי שחושש אין מה לדאוג המגע לא יכול להזיק גם אם לא נעשה את התנועה הנכונה בדיוק. אנחנו נעשה כל תנועה לפחות 3 פעמים על מנת שהתינוק יחשף לתנועה ויהיה לו זמן לעבד אותה ולהגיב אליה, גם אם הוא לא מרוצה מתנועה מסויימת אפשר לנסות ולהציע אותה לאחר שבועיים שוב, תינוקות גדלים מיום ליום כך גם העדפותיוהם וצרכיהם לכן תנועה שהתינוק לא אהב בגיל מסויים לאחר חודש הוא יכול פתאום להנות ממנה. בזמן העיסוי נשים לב למספר דברים שיסמנו לנו שעלינו להפסיק אותו על מנת לא לעבור את הגבול עם התינוק ולהישאר קשובים לו.

מתי נפסיק את העיסוי באמצע?
☆כשהתינוק מראה סימני רעב או עייפות- לא תמיד נספיק לעשות את כל התנועות וזה בסדר, חשוב להיות קשובים לצרכי התינוק כדי לסיים את העיסוי באווירה טובה ולא לעסות רגע יותר מידי.
☆כשהתינוק בוכה-נרים ונרגיע, ניתן מענה לצורך שלו, אם מראה שהוא נרגע ופנוי להמשיך נמשיך כשהוא רגוע אם לא נסיים את העיסוי.
☆כשהתינוק באי שקט- נשים לב לנינוחות של התינוק במהלך העיסוי וכאשר נראה שהוא באי שקט נפסיק.

אז האם כבר מצאת את הזמן המתאים ביותר לעיסוי של תינוקך?

דילוג לתוכן