המדריך המלא לחופשה עם ילדים
חופשה עם ילדים היא לא חופשה עם בן הזוג או עם חברה, זה הזמן שלנו להיות 100% עם ילדנו ולכן חשוב להתאים את ההגדרות שלנו לחופשה מראש. הינה מספר דברים שיכולים לעזור לכם בתכנון החופשה ובמהלכה:
1. תכנון החופשה:
*התאימו את התוכנית לגילאי הילדים- תכננו את סוג החופשה והאטרקציות בהתאם לגיל ילדכם, אם יש ילדים בגילאים שונים חשבו על דברים שמתאימים לרוב או חלקו את האטרקציות ביום לפי הגילאים, כך שכל יום יכלול פעילות מתאימה לכל ילד. אפשר גם להתחלק בחלק מהימים אם ישנה אופציה כזאת לדוגמה: אם אתם מבלים בפארק שעשועים גדול כל הורה יכול ללכת עם ילד למתקן המתאים לו. אם אין אופציה להתחלק הביאו אתכם בתיק תעסוקה לילדים האחרים- אני קוראת לזה עזרה ראשונה לזמן חופשה.
*הגדירו תקציב מראש לחופשה– אם יש אפשרות הזמינו כרטיסים מראש ובהנחה, חפשו קופונים באתרים השונים והשאירו תקציב מראש לחריגות.
*התאימו את החופשה גם אליכם- אם אתם יודעים שיש דברים שלא מתאימים לכם ההורים, אל תלכו לעשות אותם גם אם זה משהו שיכול להתאים לילדים. תכננו דברים שאתם מסוגלים לעמוד בהם ולהיות סבלנים.
*לינה- תבחרו מקום המתאים ללינה עם ילדים, אם יש אפשרות שיהיה קרוב לאטרקציות כדי לצמצמם זמני נסיעה זה מעולה. בנוסף, חשבו על מקומות נגישים בהם אתם יכולים למצוא מקום לאכול או לקנות אוכל ודברים נוספים בקלות.
2. עזרה ראשונה לזמן חופשה- הכינו מראש פעילויות שאתם יכולים לקחת אתכם לילדים להעברת זמן: בתורים, זמן בחדר, משחקים משותפים במלון. לדוגמה: דפי צביעה, פופ איט, קובייה הונגרית. תחשבו על משחקים ללא אמצעים שניתן לשתף את הילדים כמו: מי רואה מכונית בצבע… משחק זיכרון בעל פה- מישהו אומר מספר והשני בתור אחריו צריך לחזור על המספר של הקודם ולהוסיף מספר משלו. תזכרו לקחת לכל ילד דברים שהוא אוהב ומותאמים לגילו, אם הילדים יכולים לשאת תיק בכוחות עצמם ניתן להכין להם ערכה כזאת שהם יהיו אחראים עליה.
3. שתפו את הילדים בתכנון החופשה ועשו הכנה מראש- מה החופשה כוללת, לאיזה אטרקציות אתם מתכננים ללכת. אם הילדים כבר בגיל המתאים אפשר לתת להם לחפש אטרקציות ביעד או לקרוא עליו לפני במטרה שיספרו עובדות מעניינות שתגיעו. חשוב להכין ולשתף גם ילדים קטנים! הראו להם תמונות או סרטונים מהמקום, הכינו אותם אם יהיו נסיעות/ טיסות ארוכות וזמני המתנה בתורים. אתם יכולים גם לשאול אותם מה יעזור להם בנסיעה? בעמידה בתור? ושיהיו שותפים בבחירת הפעילויות לעזרה הראשונה. אתם יכולים גם לתת תפקיד ואחריות לכל ילד בהתאם לגילו שיוסיף לתחושת המסוגלות והעצמה שלו במהלך הטיול.
4. אל תעמיסו יותר מידי, להיות במקום חדש זה גירוי עוצמתי לילדים, תשאירו מקום לנוח ואם אתם עם תינוק חשבו איך ניתן לשלב את שנות היום בטיול (אם זה שינה במנשא/ בעגלה/ זמן בחדר). תשאירו בכל יום זמן פנוי למנוחה ולגמישות בתוכנית. אל תשכחו לעשות במהלך היום הפסקות יזומות למנוחה, לאוכל ושתיה בייחוד בנסיעות ארוכות תכננו מתי עוצרים להתאוורר.
5. אוכל- תכננו את זמני הארוחות בהתאם ולא במרווחים גדולים, טיולים יכולים להיות מעייפים והילדים ירגישו רעב מוקדם. קחו איתכם בתיק תמיד אוכל ומים לכל מקרה ואם מישהו מתחיל להיות רעב- שיהיה מענה מיידי. ילדים לא תמיד ידעו להגיד שהם רעבים ונראה זאת בשינוי בהתנהגותם: הם יהיו חסרי סבלנות, עצבניים כמו שהרבה מכנים "נודניקים".
6. קחו ציוד עזר- אם אתם עם ילדים קטנים ומתוכננות הליכות קחו אתכם עגלה או מנשא כדי להתנייד בקלות. בנוסף שימוש לכם בתיק דברים חשובים כמו בגדי החלפה, חיתולים, מגבונים, תרופות שלא תתקעו. אשתף אתכם שבפסח שעבר ביקשו מאיתנו לשלוח את מזוודת הטרולי שבה לקחתי אקסטרה חיתולים ולא רק שהיא לא הגיעה, גם פספסנו את הטיסה הייתי ממש על התפר עם חיתולים לילדה ממתינה בשדה תעופה.
7. הכינו צמיד זיהוי לכל ילד – עם הטלפונים שלכם ההורים ואפילו חברו להם AIRTAG למקרה שילכו לאיבוד. שימו לב שאתם לא רושמים את השם שלכם ההורים או של הילד על הצמיד אלא רק אמא/אבא, שזרים לא יוכלו לנצל את המידע הזה!
8. זמן אישי- נסו לתכנן בכל יום או כמה ימים זמן לעצמכם ההורים, טיול עם ילדים יכול להיות אינטנסיבי ולפעמים צריך רגע לעצור ולחדש כוחות. אפשר שהורה אחד יהיה בפעילות איתם והשני ינוח, או אפילו לסיים את התוכניות של אותו יום מוקדם ולאחר ההרדמה לנצל את הזמן יחד.
9. חלוקת תפקידים-חלקו בינכם המבוגרים מי אחראי על מה מראש וכמובן תהיו גמישים במהלך הטיול, זה יכול לחסוך מריבות ולחצים מיותרים. כמו שהזכרתי קודם אם אפשר תתנו גם לילדים תפקידים.
10. תזרמו ותחשבו על המטרה של זמן איכות משותף, להנות יחד ולהכיר יותר. אל תקחו קשה אם הילד נכנס לטנטרום (התנהגויות מחאה שונות של הילד כמו השתטחות על הרצפה, סירוב לשיתוף פעולה ועוד) או אם הרגשתם שהיה יום פחות מוצלח, תחזקו כל ילד בסוף היום על הדברים שעשה באותו יום, על ההתנהלות שלו ועל דברים חדשים שגיליתם עליו. היכנסו לראש שלהם כדי להבין אותם יותר טוב, ההבנה שלהם וההכלה כבר משדרגת את החופשה ומקלילה את הדברים.
אם בא לכן להתייעץ בתכנון החופשה מזמינה אתכן לשלוח הודעה.
מאחלת לכן חופשה נעימה מלאה בחוויות וזמן איכות משפחתי 3>